|
|
 |
 |
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Matusalem Junior

Data inscrierii: 16/Oct/2009 Mesaje: 9
|
Trimis: 29/10/2009 21:25 Titlul subiectului: Diverse rugăciuni |
|
|
Epistolă pentru cinstirea
patimilor Mântuitorului
pe Drumul Crucii
Dar din cer să-ţi fie
O epistolie,
trimisă la tine
Să-ţi facă mult bine,
De trei cinstitoare,
Sfinte rugătoare :
Matilda, Brigita
Şi Elisabeta.
Fost-a stihuită,
Pe stih potrivită,
De misionarul
Gavriil Stiharul.
Că e bine să ştii,
Şi nu te-ndoi,
Iisus a pătimit,
Pe calvar a primit
Lovituri crunte :
Cinci mii patru sute
Nouăzeci şi cinci.
Aceasta să zici
În fiecare zi
Şi bine-ţi va fi.
Dacă o vei transcrie
Pe a ta hârtie
Şi de o vei ţine
Pururea la tine,
Har ţi va da,
Tu leac vei avea
Pentru orice boală
De-i grea sau uşoară.
Aceluia care
Zile nu mai are
I se va arăta
Şi-l va ajuta
Să se îngrijească,
Să se pregătească
De călatorie
Preasfânta Marie.
Astfel fu cuvântul
De la Grigore Sfântul.
Şi de vei mai spune
Câte-o rugăciune,
Câte-un "Tatăl nostru",
De orice dezastru
Te va feri mereu,
Din cer, Dumnezeu.
Şi de vei mai spune
Câte-o rugăciune
Către Preacurata,
Pâinea şi bucata
Îţi vor fi pe masă
Şi liniştea-n casă :
Tatăl nostru Care eşti
Şi în ceruri veşniceşti,
Numele Tău sfânt fie
Acum şi-n veşnicie.
Vie-mpărăţia Ta,
Facă-se voinţa Ta
Aşa–n cer şi pe pământ,
Precum numele Ţi-e sfânt.
Pâinea noastră spre a fi,
Dă-ne-o nouă zi de zi.
De-am greşit, Tu, iartă-ne,
Noi iertam pe-aproapele.
Ne fereşte, Dumnezeu,
De ispite şi cel rău.
Căci a Ta este puterea,
Împărăţia şi vrerea,
Lauda, slava, mereu,
Căci doar Tu eşti Dumnezeu.
Amin.
Bucură-te pe vecie
Cea plina de har, Marie,
Domnu-i cu tine mereu,
Cu tine-i Dumnezeu,
Eşti binecuvântată,
Între femei minunată,
Şi e binecuvântat
Rodul trupului tău curat,
Care este Iisus,
Fiul Celui de Sus.
O, Maica lui Dumnezeu,
Sfântă Marie, mereu
Roagă-te pentru noi,
Păcătoşii în nevoi,
Acum şi-n ceasul morţii
Să ne mântuim cu toţii.
Amin.
Aceasta scrisoare,
Binecuvântare,
Îţi aduce-n casă
O veste elegantă :
De-i vei da crezământ,
Domnul nostru Cel Sfânt
Te va binecuvânta
Pe tine şi casa ta.
N-o pune deoparte,
Du-o mai departe.
Scrie şi trimite
Aceste cuvinte
Celor ce îi iubeşti
Şi bine le voieşti.
Dă-o de pomană
Ca să-i fie vamă
Pe omenirea cealaltă
Celui drag plecat,
Suflet răposat,
Şi să-i fie pită
Pentru a lui ispită,
Să-i fie busuioc
Pentru al lui noroc.
Nimic din ce scrie
Schimbat să nu fie.
Ultima modificare efectuata de catre Matusalem la 02/01/2010 21:36, modificat de 1 data in total |
|
| Sus » |
|
 |
Matusalem Junior

|
Trimis: 29/10/2009 21:29 Titlul subiectului: |
|
|
Rugaciunea Sfantului Francisc de Assisi
Doamne, fa din mine un instrument al împacarii între oameni:
Unde este ura eu sa aduc iubire,
Unde este vina eu sa aduc iertare,
Unde este dezbinare, eu sa aduc unire,
Unde-i ratacire, eu sa aduc adevarul,
Unde-i îndoiala, eu sa aduc credinta,
Unde-i disperare, eu sa aduc speranta,
Unde-i întuneric, eu sa aduc lumina,
Unde-i suferinta, eu sa aduc bucurie.
Doamne, ajuta-ma ca mai curând eu sa mîngîi pe altii decît sa fiu mîngîiat,
Ca eu sa-i înteleg pe altii decît eu sa fiu înteles,
Ca eu sa iubesc pe altii decît eu sa fiu iubit.
Caci cînd ma uit pe mine însumi atunci ma gasesc,
Cînd iert atunci gasesc iertare,
Cînd mor pentru mine, atunci înviu la viata de veci.
Amin. |
|
| Sus » |
|
 |
Matusalem Junior

|
Trimis: 31/10/2009 11:11 Titlul subiectului: |
|
|
Cele 15 promisiuni ale Fecioarei Maria
cãtre crestinii care recitã Rozarul
(date Sfântului Dominic si Fericitului Alan)
1. Orcine mã serveste cu credintã prin recitarea Rozarului va avea harul de a primi semne de atentionare.
2. Promit protectia mea specialã si cele mai mari haruri pentru toti cei care recitã Rozarul.
3. Rozarul va fi o armurã puternicã contra iadului, va distruge viciul, micsora pãcatul si va lupta împotriva ereziilor.
4. Rozarul va face ca virtutile sa înfloreascã; va obtine pentru suflete o iertare în abundentã din bucată lui Dumnezeu; va sustrage inimile oamenilor de la iubirea lucrurilor si vanitatii lumesti, si le va înãlta spre dorinta de a poseda lucruri eterne. O, sufletele vor fi sfintite prin acestea.
5. Sufletul care mi se recomandã prin recitarea Rozarului nu va pieri.
6. Fiecare va recita Rozarul cu devotiune, meditând si transpunând în viata sa misterele sacre va fi protejat de nenorociri. Dumnezeu, în dreptatea Lui, nu-l va pedepsi, si el va avea o moarte bunã; dacã el va fi drept va rãmâne în harul lui Dumnezeu, si va dobândi viata eternã.
7. Orcine va avea o devotiune adevãratã pentru Rozariu nu va muri fãrã sã primeascã sacramentele Bisericii.
8. Cei devotati recitarii Rozarului vor avea în timpul vietii si în ora mortii lumina lui Dumnezeu si o multitudine de haruri; în ora mortii ei vor asista la meritele sfintilor în paradis.
9. Voi elibera din purgator pe cei care au fost devotati Rozarului.
10. Devotatii copii ai Rozarului vor obtine o mare mãrire în rai.
11. Voi veti obtine tot ce-mi veti cere prin recitarea Rozarului.
12. Toti cei care vor rãspândi Sfântul Rozariu vor fi ajutati de mine în nevoile lor.
13. Am obtinut de la Fiul meu Divin harul ca cei care propagã Sfantul Rozariu sã aibã ca intercesori întreaga curte cereascã în timpul vietii si în ora mortii.
14. Toti cei care recitã Rozarul sunt copii ai mei si frati ai fiului meu unic, Isus Cristos.
15. Devotiunea Rozarului este un mare semn de predestinare.
Misterele Rozariului
Misterele de bucurie (lunea şi sâmbăta)
- În primul mister de bucurie se contemplă vestea adusă de Înger Preasfintei Fecioare Maria: "Intrând îngerul la ea a spus: «Bucură-te, tu care eşti umplută de har, Domnul este cu tine... Iată vei zămisli şi vei naşte un fiu şi-i vei pune numele Isus»" (Lc 1,28.31).
- În al doilea mister de bucurie se contemplă vizita Preasfintei Fecioare Maria la sfânta Elisabeta: "Imediat ce Elisabeta a auzit salutul Mariei, i-a tresărit pruncul în sânul ei" (Lc 1,41).
- În al treilea mister de plăcere se contemplă naşterea lui Isus în peştera din Betleem: "Maria l-a născut pe fiul ei, primul născut, l-a înfăşat şi l-a culcat în iesle, pentru că nu era loc de găzduire pentru ei" (Lc 2,7).
- În al patrulea mister de bucurie se contemplă prezentarea lui Isus la templu de înspre Maria şi Iosif: la patruzeci de zile de la naşterea lui Isus, Maria şi Iosif "l-au dus pe prunc la Ierusalim ca să-l ofere Domnului" (Lc 2,22).
- În al cincilea mister de bucurie se contemplă regăsirea lui Isus în templu: "Nu ştiaţi că trebuie să fiu în casa Tatălui meu? Mama lui păstra toate acestea în inima ei" (Lc 2,49-51).
Misterele de lumină (joia)
- În întâiul mister de lumină se contemplă botezul lui Isus în Iordan: "În zilele acelea, a venit Isus din Nazaretul Galileii şi a fost botezat de Ioan în Iordan. Şi din cer s-a auzit un glas: «Tu eşti Fiul meu cel iubit, în tine mi-am găsit bucuria»" (Mc 1,9-11).
- În al doilea mister de lumină se contemplă Isus la nunta din Cana: "Mama lui Isus a spus slujitorilor: «Faceţi tot ce vă va spune». Aceasta a făcut-o Isus ca început al semnelor, în Cana Galileii. Şi-a arătat gloria, iar discipolii lui au crezut în el" (In 2,5.11).
- În al treilea mister de lumină se contemplă vestirea împărăţiei lui Dumnezeu: "Isus a venit în Galileea, predicând evanghelia lui Dumnezeu şi spunând: «S-a perfect timpul şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape! Convertiţi-vă şi credeţi în evanghelie!»" (Mc 1,15).
- În al patrulea mister de lumină se contemplă Schimbarea la Faţă a lui Isus: "Isus i-a luat cu sine pe Petru, pe Ioan şi pe Iacob şi s-a urcat pe munte ca să se roage. Şi, în timp ce se ruga, înfăţişarea feţei lui s-a schimbat, iar îmbrăcămintea lui a devenit albă, strălucitoare" (Lc 9,28-29).
- În al cincilea mister de lumină se contemplă întemeierea Euharistiei: "În timp ce mâncau, Isus a luat pâinea, a binecuvântat-o, a frânt-o, a dat-o discipolilor şi le-a spus: «Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul meu!». Apoi luând potirul, după ce a mulţumit, le-a dat lor, spunând: «Beţi din acesta toţi, căci acesta este sângele meu, al alianţei, care se varsă pentru mulţi spre iertarea păcatelor»" (Mt 26,26-28).
Misterele de durere (marţea şi vinerea)
- În primul mister de durere se contemplă agonia lui Isus în Ghetsemani: "Şi, intrând în agonie, se ruga şi mai stăruitor, iar sudoarea lui, care cădea pe pământ, s-a confecționat ca picăturile de sânge" (Lc 22,44).
- În al doilea mister de durere se contemplă biciuirea lui Isus: "Atunci Pilat l-a luat pe Isus şi l-a dat să fie biciuit" (In 19,1).
- În al treilea mister de durere se contemplă încoronarea lui Isus cu spini: "Soldaţii, împletind o coroană de spini, i-au pus-o pe cap" (Mt 27,29).
- În al patrulea mister de durere se contemplă drumul lui Isus la Calvar cu crucea pe umeri: "Pilat l-a predat lor ca să fie răstignit. Aşadar, l-au luat pe Isus. Purtându-şi singur crucea, a ieşit spre locul numit Golgota" (In 19,16-17).
- În al cincilea mister de durere se contemplă Isus răstignit şi mort pe cruce: "Ajunşi la Calvar, l-au răstignit... După ce a luat oţetul, Isus a spus: «S-a împlinit!». Şi, plecându-şi capul, şi-a dat duhul" (In 19,18.30).
Misterele de slavă (miercurea şi duminica)
- În primul mister de slavă se contemplă învierea lui Isus: "Ştiu că-l căutaţi pe Isus cel răstignit. Nu este aici, căci a înviat pe urmă cum a zis" (Mt 28,5-6).
- În al doilea mister de slavă se contemplă înălţarea lui Isus la cer: "Domnul Isus s-a înălţat la cer şi s-a aşezat la dreapta lui Dumnezeu" (Mc 16,19).
- În al treilea mister de lumină se contemplă coborârea Duhului Sfânt asupra apostolilor aflaţi laolaltă cu Preasfânta Fecioară Maria în cenacol: "Le-au apărut nişte limbi ca de foc. Toţi au fost umpluţi de Duhul Sfânt" (Fap 2,3-4).
- În al patrulea mister de slavă se contemplă ridicarea Preasfintei Fecioare Maria la cer: "Mari lucruri mi-a fabricat Cel Viguros şi numele lui e sfânt" (Lc 1,49).
- În al cincilea mister de slavă se contemplă încoronarea Preasfintei Fecioare Maria ca Regină a cerului şi a pământului: "Şi s-a arătat în cer un semn mare: o soție îmbrăcată în soare; ea avea luna sub picioarele ei, iar pe cap o coroană de douăsprezece stele" (Ap 12,1). |
|
| Sus » |
|
 |
tabernaculum Junior

Data inscrierii: 02/Iul/2012 Mesaje: 6 Localitate: Uganda
|
Trimis: 20/07/2012 23:23 Titlul subiectului: |
|
|
| I had no idea how to approach this before-now I'm locked and laoedd. |
|
| Sus » |
|
 |
misanchik Junior

Data inscrierii: 20/Iul/2012 Mesaje: 5 Localitate: Bulgaria
|
Trimis: 02/08/2012 00:17 Titlul subiectului: |
|
|
| Please people don’t stop write interest posts! I glad to find this and I hope that tomorrow I will find interest post in your site again |
|
| Sus » |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|
 |
|
|
 |
|